“ÚGY SZERESSÉTEK EGYMÁST, AHOGY ÉN SZERETTELEK TITEKET”

Augusztus 6-án, Urunk Színeváltozásának ünnepén ismét felmentünk a Tábor hegyre, hogy kiszakadva a hétköznapokból szemléljük az Úr dicsőségét – idősek és fiatalok, lányok és asszonyok, akik egyházközségekben lelkipásztoraik mellett dolgoznak és segítenek.

A lelki elmélyedést Bátor Botond pálos atya segítette, aki színes és tanulságos történeteken keresztül állította elénk azt az evangéliumi feladatot, hogy a mai, abnormális világban maradjunk meg normális embernek, és úgy szeressük egymást, ahogyan Krisztus szeret bennünket. Az Úristen minket, lelkipásztori munkatársakat különleges hivatással ajándékozott meg az Egyházban és ezért nagy a felelősségünk is. Néhány elgondolkodtató kérdésen keresztül elmélkedtünk arról, hogy mennyire tartjuk magunkat értékesnek, miben gyümölcsöző az életünk, mi akadályoz minket Isten országának építésében, mennyire vagyunk szabadok és mit jelent számunkra az a mondat, hogy „úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket”.

Gondolatainkat egymással is megosztottuk kiscsoportos beszélgetés keretében. Egy rendhagyó lelkiismeret vizsgálatot is tartottunk, melyben papjainkhoz való viszonyunkat vettük górcső alá Bindes Ferenc atya segítségével. A programot közös zsolozsmázás, Szentségimádás és finom ebédek színesítették. A Szerzetesek évéhez kapcsolódóan két izgalmas vetítésben is részünk lehetett: Bulcsú testvér a pálos rendet, Mária névér pedig az Egyházközségi nővéreket mutatta be nekünk.

Az egész megkoronázása a szombati ünnepi szentmise volt, melyben az Egyházközségi Nővérek társult tagjai megújították felajánlásukat, ketten pedig először kötelezték el magukat, hogy a nővérek karizmája szellemében, családjuk körében maradva szolgálják plébániájukat és lelkipásztorukat. Lelkileg feltöltődve, a szürke hétköznapokra erőt gyűjtve, sok kérdésre választ kapva jöttünk le a hegyről, hogy otthonainkba visszatérve, újult erővel szolgáljuk tovább egyházközségeinket és papjainkat. Hála legyen Istennek ezért a megszentelt időért, melyet nekünk ajándékozott. Köszönet a szervezőknek és a segítőknek, akik lehetővé tették, hogy zavartalanul szemlélhessük az Úr dicsőségét!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.