MEGÚJÍT-LAK

A MEGÚJÍT-LAK házikóval házaspárok számára szeretnénk megújító-pihentető hétvégét biztosítani. Célunk a házaspárok segítése kapcsolatuk megerősítésében, lehetőséget adva arra, hogy a férj és a feleség gyermekeik nélkül, egymásnak tudják szentelni a figyelmüket. Az Egyházközségi Nővérek Társasága a MEGÚJÍT-LAK házikót a Gondviselő Isten ajándékának tekinti.  Bővebb információ, jelentkezés ITT.

IDŐPONTFOGLALÁS

A MEGÚJÍT-LAK bemutatkozása a Magyar Katolikus Rádióban: Házunk táján – Magyar Katolikus Rádió (katolikusradio.hu)

A használat rendje

A MEGÚJÍT-LAK házikóval házaspárok számára szeretnénk megújító-pihentető hétvégét biztosítani. Célunk a házaspárok segítése kapcsolatuk megerősítésében, lehetőséget adva arra, hogy a férj és a feleség gyermekeik nélkül, egymásnak tudják szentelni a figyelmüket. Az Egyházközségi Nővérek Társasága a MEGÚJÍT-LAK házikót a Gondviselő Isten ajándékának tekinti. Elsősorban hitüket gyakorló, katolikus házaspárokat várunk, de szabad hétvége esetén nem zárkózunk el más felekezetű házaspárok fogadásától sem.

A MEGÚJÍT-LAK Piliscsaba-Klotildligeten a Mátyás király u. 36-38. alatt található, 200 m-re a klotildligeti vasúti megállótól.

Feltételek

 • Csütörtök délutántól vasárnap estig használható. (Egy hétvége – egy házaspár.)
 • Gyermekek nélkül érkező házaspárokat várunk. (Az egész család számára érték, ha a szülők kettesben tudnak pár napot eltölteni.)
 • Minimális rezsidíjat kell fizetni, összege legfeljebb 10 000 Ft.
 • Belépőként egy családi fényképet (papírképet) kérünk, amely a vendégkönyvbe kerül.
 • A hétvége része egy szentmisén vagy egy beszélgetésen való részvétel.
 • A lakot kitakarítva kell elhagyni!
 • Adomány adható, de nem feltétel. A kapott adományokat a lak karbantartására, felújítására fordítjuk.
 • A házi szabályokat be kell tartani. Állatot nem szabad hozni, dohányozni tilos.
 • Az itt hagyott dolgokért felelősséget nem tudunk vállalni. (Korlátozott ideig megőrizzük az itt felejtett tárgyakat, ha időben szólnak.)

Jelenlegi felszerelés:

 • Konyha: “minikonyha” hűtővel és rezsóval, valamint  vízforralóval és mikrohullámú sütővel felszerelve.  Tányérok, poharak, bögrék, evőeszközök két személyre.
 • Fürdőszoba: felújításra váró, de jól használható,  WC-vel.
 • Szoba: egyszerűen berendezett, feszület a falon, Biblia, kinyitható kanapé, asztal és székek, kis szekrény. Kis villanyfűtőtest. (Jelenleg a kemény hideg szezonon kívül lehet használni a lakot.)
 • Kis terasz: ülőhellyel, asztallal (sakktábla, társasjáték).

Parkolási lehetőség van.

Ágyneműhuzatot lehet hozni. Az általunk biztosított ágynemű mosatását (1000 Ft/db) külön ki kell fizetni.

Szentmisék a közelben:  Hétköznap  és vasárnap a település templomaiban lehet részt venni szentmisén. Beszélgetési lehetőség a nővérekkel.

Étkezés a közeli éttermekben lehetséges, vagy ételt hozatni is van mód. A szobában a térkép és az elhelyezett tájékoztatók szolgálnak további információkkal. Vásárlási lehetőség a 10-es út mellett az ALDI-ban, valamint távolabb a településközpontok üzleteiben (MCM és Coop).

„Terepautózás” a MEGÚJÍT-LAKban

Azok a párok, akik a MEGÚJÍT-LAKot választják, sok egyéb mellett tudnak valami fontosat a párkapcsolatok természetéről: tudják, hogy szükségük van mi-időre, amikor feltöltődhetnek egymás társaságában, amikor új közös élményeket szerezhetnek, amikor rácsodálkozhatnak egymásra és gazdagodhatnak egymás által.

Ennek része lehet az a „pilisi terepautózás”, amikor egy képzett szakemberrel – játékos-kreatív formában, három feladat közül választva – nézhetnek rá a „kapcsolati térképük” terepviszonyaira, s fedezhetik fel erősségeiket.

A választható program helyszíne a MEGÚJÍT-LAK, időtartama: 90 perc, ára: 5000 Ft, vezetője: Vida-Baráth Márta képzésben lévő családterapeuta, kommunikációs szakember. Ha szeretne részt venni a programon, egyeztessen Mártával időpontot e-mailen vagy telefonon.

Kapcsolat

A nővérközösség (MEGÚJÍT-LAK) elérhetősége:
+36 30 205 9321 (Marika nővér)
noverekazegyhazert@gmail.com

Vida-Baráth Márta elérhetősége:
+36 30 900 8170
marta@vida.email