Hírek

 • Carlo Acutis-kiállítás

  Carlo Acutis-kiállítás

  Kedves Testvérek!

  A piliscsabai Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolának és munkatársainak köszönhetően Carlo Acutis életművéből 10 kiállítótábla készülhetett. Biztosan sokan láthatták a klotildligeti templomban az Oltáriszentség csodáiról készült összeállítást. Ezeket a táblákat kölcsönkértem, és az augusztusi lelkigyakorlat során nálunk is megtekinthető volt. Azóta már több helyen megfordult, mint „vándorkiállítás”. Most annak apropóján hozom ide a történetet, hogy tegnap a kapuvári katolikus iskolában nyitottak egy interaktív teret Carlo Acutisnak, és ennek a kiállításnak a megnyitóján meghívottként vehettünk részt. Érdemünkön felül kaptuk az elismerést. Szeretnénk, ha minél többen gazdagodnátok Carlo örökségéből.

  OLVASD TOVÁBB »
 • Mária Országa Imaközösség imáján

  Mária Országa Imaközösség imáján

  2020 januárjában alakult a Mária Országa Imaközösség, hogy a szeptemberre tervezett Eucharisztikus Kongresszusig imára hívja hazánk népét . A Kongresszus a járvány miatt eltolódott, és mi tovább imádkoztunk, minden elsőpénteken, szimbolikus helyen, a Budai Várban, a Mária szobor lábánál.  Minden hónapban más vendégünk van. Itt  Dr. Csókai András főorvos volt a tanúságtevőnk. Háttérben Kiss Antal, aki feleségével az Imaközösség megálmodója. 

  OLVASD TOVÁBB »
 • Szolgálat Rákoshegyen

  Szolgálat Rákoshegyen

  Rákoshegyi társult tagjaink plébánosa, Erdődi Ferenc atya hívott minket ünnepi, harangszentelési szentmisére. Hálából az ünnepi asztalnál segítettünk a felszolgálásban.
  A szentmise főcelebránsa Martos Levente Balázs püspök atya volt (asszisztált Ferenczi Nándor kispap).

 • Imaszolgálat

  Imaszolgálat

  Látogatóinak figyelmébe ajánljuk az alábbi, imaszándékokat gyűjtő táblázatot, amelybe mindenki írhat, aki imát kér és egyúttal vállalja, hogy a szívében hordozza az összes imaszándékot.

  Az imaszolgálat a nővérek és a közösségük imaszolgálata szükségben és hálaadásban. Az imaszolgálathoz csatlakozók saját döntésük szerint vállalhatják egy-egy fohász, egy-egy rózsafüzér vagy bármilyen más imádság elmondását a táblázatban szereplő szándékokra.

  olvasd tovább »
 • Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország

  Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország

  Hazaérkezett az egyházközségi nővérek hivatásokért zarándokló csoportja öt napos útjáról.

  Újra és újra felcsendült bennünk az ismert dallam, hazánk tájain járva: Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország!
  A magyar kormány támogatásával Múltkutatás és közösségépítés az ENT történelmi helyszínein című pályázat keretében (EKCP-KP-1-2023/3-000016) terveztük és valósítottuk meg utunkat.

  Grősz József érsek 80 évvel ezelőtt hagyta jóvá az Egyházközségi Nővérek Társaságának megalakulását. Ez a tény is időszerűvé tette, hogy ellátogassunk Kalocsára, és imádkozzunk a sírjánál.

  olvasd tovább »
 • Lelkigyakorlat, püspöki szentmise és kápolnaáldás

  Lelkigyakorlat, püspöki szentmise és kápolnaáldás

  2022.08.04-06. – Augusztus 4 és 6 között a szokásos éves lelkigyakorlatra hívták a nővérek mindazokat, akik valamilyen formában egyházi szolgálatban tevékenykednek. A szellemi töltekezést három atya tanúságtevő elmélkedései biztosították: A helyi plébános, Szilágyi Szabolcs az eucharisztikus életről szólt, két győri egyházmegyés jubiláns, Kálmán Imre püspöki irodaigazgató, szemináriumi prefektus és Bognár István atya szemináriumi spirituális pedig – A kezdeményező Krisztus címmel – arról szóltak, hogyan tudjuk helyesen keresni és felismerni Krisztus akaratát, és imádságos, missziós segítők lenni a plébániák életében. A közös szentmise után kétszeres ezüstmisés áldásban részesültünk.

  olvasd tovább »